RSS: FeedDemon en Newsgator

Tijdens week #4 van I&M2.0, over RSS-feeds, is NewsGator genoemd als online feedreader. Huib wees er toen op dat NewsGator samenwerkt met FeedDemon, de RSS-reader die op onze werkpc’s geïnstalleerd kan worden. Via NewsGator Online kun je je FeedDemon-instellingen op verschillende pc’s (bv. thuis en op het werk) synchroniseren

Vanaf 31 augustus a.s. kan dit helaas niet langer. Het gratis NewsGatorOnline wordt vanaf die datum niet meer ondersteund (crisis anyone?). In plaats daarvan wordt Google Reader (eveneens gratis) het platform om FeedDemon en andere producten van NewsGator te synchroniseren.

Mensen die NewsGatorOnline gebruiken  wordt daarom aangeraden over te stappen naar Google Reader. Instructies hiervoor zijn hier te vinden.

FeedDemon-gebruikers kunnen gewoon de huidige versie blijven gebruiken, alleen synchronisatie met NewsGatorOnline zal na 31 augustus niet meer mogelijk zijn. Bij installatie van de nieuwste versie van FeedDemon wordt de mogelijkheid geboden om het FeedDemon-account te koppelen aan Google Reader, waardoor synchronisatie weer mogelijk is.

Voor meer informatie over deze ontwikkelingen zie de FAQs op de NewsGator-website.

Advertenties

Over Bianca Kramer

scholarly communication, Utrecht University Library
Dit bericht werd geplaatst in I&M2.0. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s