London Online 2009

Op 1 en 2 december ben ik op uitnodiging van Elsevier naar ‘Online Information 2009’ in Londen geweest. Op deze jaarlijkse beurs/conferentie presenteren alle belangrijke spelers op de informatiemarkt zich.

Voor Elsevier heb ik samen met Dr. G. van der Heijden van het UMC de voorlopige resultaten van een groot literatuuronderzoek gepresenteerd. In mijn presentatie* heb ik laten zien wat de (toegevoegde) waarde is van het gebruik van Embase, de zoekmachine van Elsevier voor (bio)medische literatuur.

Naast de presentaties voor Elsevier heb ik samen met Paulien (die op persoonlijke titel aanwezig was) uiteraard uitgebreid rondgekeken bij alle stands, en hebben wij ieder een aantal presentaties bijgewoond, o.a. over PQDT (Proquest Dissertations and Theses), een commercieel initiatief om de data uit lokale repositories ook internationaal beschikbaar te stellen; en over de initiatieven van verschillende uitgevers op het gebied van e-books.

Ook hebben wij ons laten voorlichten over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van evidence-based medicine bronnen. Steeds meer uitgevers bieden hiervoor hun eigen bronnen aan, wat het maken van een goede inhoudelijke vergelijking steeds interessanter en noodzakelijker maakt. Hier gaan we binnen het Medisch Team en zeer waarschijnlijk ook met collega’s van andere Medische Bibliotheken in Nederland zeker mee verder.

Leestip: Een collega elders in het land, Jan Schoones uit Leiden, was ook aanwezig en heeft een blog bijgehouden (http://janinlondon.wordpress.com). Hij heeft het volledige congresprogramma gevolgd, waar wij niet bij aanwezig waren.

*Wil je de presentatie zien? Stuur me dan even een mailtje. Ik zet hem liever niet online omdat het voorlopige resultaten betreft, die inmiddels deels al weer aangepast zijn…

Bianca

Advertenties

Over Bianca Kramer

scholarly communication, Utrecht University Library
Dit bericht werd geplaatst in aankondigingen, presentaties en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s