Mouse over in de bioscoop

Slumdog millionaire was de laatste film die ik hier in de Citybioscoop zag. Hectiek in een Indiase stad, een wervelwind aan gebeurtenissen, een exotische wereld, een onmogelijke quizwinnaar.

Vandaag een andere film: de ramen van UB Uithof waaien synchroon open, wolken snellen voorbij, een gesloten wereld van volmaakte rust in een black box, wel vol mensen, inspirerend, soms erotiserend. Daarna mag ik, een première. Voorin de bioscoop staat een eenvoudige katheder met microfoon, op een statafel een laptop, zonder muis. Dat vraagt om een andere techniek, hoe kom ik nu bij mijn presentatie? Mijn vingers zijn zeker niet gevoelig genoeg. Werkt escape niet op deze laptop? Had ik maar een muis. Nu kalm blijven, gebruik je verstand. De zaal begint al te murmureren. Gelukkig ALT-Tab doet het. 

Bibliotheekintroductie in powerpoint voor 200 eerstejaars farmacie. Veel informatie in een half uur, erop gericht om de deuren van de digitale bibliotheek open te zetten. Een uitnodiging om je eigen bibliotheek te bouwen. Routineus wandelen we via de catalogus, de plattegrond, de studieplaatsen, ook op je mobiel, de snelweg van Omega, de finetuning in PubMed, naar de citeerfunctionaliteit van Scopus. De pointer maakt van powerpoint een pointillistisch schilderij. Het resultaat loopt op van 35 (Omega), 70 (PubMed) naar 150 records in Scopus. Waarom niet gelijk in Scopus begonnen? Vragen? Geen vragen!

Na mij probeert een communicatiemedewerkster van de Bètafaculteit uit te leggen dat een onderzoeksverslag staat of valt met interpunctie, correcte spelling, helder taalgebruik en in ieder geval plagiaatvrij moet zijn. Traag verschuiven de tekstslides voorbij. De helft van de zaal valt in slaap in de pluche stoelen, de andere helft begint te sms-en en te chatten. Plotseling een rij gillende meiden. Zijn we nu toch in een horrorfilm beland? Alle voeten van de vloer! Laat één van de postvwo’-ers een muis ontsnappen of is het de huismuis van de Citybioscoop, op zoek naar kruimels popcorn? Krijg dan de zaal maar weer bij de les.
Gelukkig mocht ik dit jaar mijn presentatie eerst houden.

Tutor

Advertisements
Dit bericht werd geplaatst in presentaties. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s