TEDxMaastricht

900 genodigden, 26 sprekers, 9 pruiken, 1 flash mob, minstens 3x tranen, 12 uur top!

Ik kreeg op het laatste moment een uitnodiging voor  TEDxMaastricht: The Future of Healthcare, afgelopen maandag. De belangrijkste thema’s waren: Health2.0, de (on)mogelijkheden van nieuwe technologie en het belang van de patiënt als regisseur van zijn/haar eigen gezondheid.

Het belang van goede informatievoorziening (zowel voor de arts als voor de patiënt) werd meerdere malen genoemd, en daar spelen wij als bibliotheek natuurlijk een rol in, in elk geval wat informatievoorziening voor de artsen betreft. Het is goed om te zien wat er in het veld speelt en hoe we daar als bibliotheek op in kunnen springen. Maar het was vooral een heel inspirerende dag, met veel fantastische presentaties.

Op het Medisch blog heb ik een korte impressie van alle presentaties gezet; zodra de filmpjes online komen zal ik ze linken (voor de presentatie van Ragna vd Berg is dat al gebeurd – een aanrader!)

http://bit.ly/gpyGEc en http://bit.ly/hvyn4q

Opvallend was wel dat minder dan 10% van de aanwezigen direct werkzaam was in de gezondheidszorg. Ik wil proberen in het UMC een aantal presentaties te laten vertonen – een soort mini-TEDxMaastricht. Zou gaaf zijn als dat lukt!

Advertenties

Over Bianca Kramer

scholarly communication, Utrecht University Library
Dit bericht werd geplaatst in I&M2.0. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s