Publish or Perish – boek en software

Via Twitter kom ik de volgende site tegen, wel een van gehoord?
Anne-Wil Harzings schreef het Boek Publish or Perish, maar biedt via haar website ook een software pakket om via Google Scholar je impact factor te berekenen. Weet iemand of dit de moeite waard is? http://www.harzing.com

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in I&M2.0. Bookmark de permalink .

5 reacties op Publish or Perish – boek en software

 1. paulien zegt:

  Impact-factoren hangen met tijdschriften samen; ik neem aan dat je de H-index bedoeld? Die kun je ook via SCOPUS en WOS berekenen. Zie Diensten A-Z onder de ‘H’.

 2. Dafne zegt:

  Ha Anja, ik ken de site al een tijd en heb hem ook meerdere malen gebruikt bij vragen van mijn toenmalige achterban. Ik vind het een nuttige tool, al strekt het wel tot de aanbeveling om goed te snappen wat een g-index is, wat een h-index is, en wat het verschil. Anders zijn de cijfertjes maar cijfertjes… (Er zijn vast collega’s die over die indexen trouwens veel meer nuttigs weten dan ik- Jeroen?)

 3. Jeroen zegt:

  Zeer waardevol, vooral voor citatieanalyse in vakgebieden en van materiaalsoorten die in WoS en Scopus minder goed gedekt zijn. Zou het graag geïnstalleerd zien op UU-pc’s

 4. Jan de Boer zegt:

  Arja en ik hebben het laatst gebruikt voor de citatieanalyse van Rosi Braidotti. Het werkt goed. Inderdaad is voor Geesteswetenschappen Google Scholar veel waardevoller dan WoS en Scopus. De verschillen in citaties zijn enorm. Maar, zoals eerder op dit blog stond, Google Scholar kan blijkbaar wel gemanipuleerd worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s