ProQuest komt met nieuw platform

Op 15 juni was er een kleine bijeenkomst in de Uithof waar de vertegenwoordiger van ProQuest het vernieuwde plaform heeft laten zien. Onder ProQuest vallen o.a. de databases van CSA Illumina (MLA, LLBA, IBA) en Chadwyck Healey. In de nabije toekomst gaan die er hetzelfde uitzien.
Er moeten administratief nog een aantal zaken beslist en gedaan worden voordat wij de nieuwe release krijgen. Zo moet er nog worden beslist hoe de databases gegroepeerd worden. Je kunt de nieuwe release wel vast bekijken, wij hebben toegang.
De mogelijkheden van My Research worden uitgebreid. Wanneer je My Research koppelt aan je RefWorks accopunt, komen de sets (lists) die je maakt in ProQuest automatisch ook in dezelfde samenstelling in RefWorks. (Ik weet niet of je dat ook uit kunt schakelen). Verder wordt het ook met ProQuest mogelijk om documenten te delen. Ook kun je records ‘taggen’ voor jezelf of openbaar.
Overigens gaan niet alle bestanden van deze aanbieder over naar het nieuwe platform. EEBOL (Early English books Online) bijvoorbeeld blijft bij het oude, RILM moet nog overgezet worden.
De vertegenwoordiger maakte ook melding van de webinars die ProQuest aanbiedt, zowel ‘real time’ waarbij je dus vragen kunt stellen en hulp kunt krijgen, als opgenomen web seminars. Ook liet hij nog wat resultaten zien van het deep indexing waardoor ook relevante tabellen en illustraties in de resultaten van de zoekacties terechtkomen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in bibliografisch & databases, I&M2.0. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s