Evidence Based Veterinary Medicine Network

In aansluiting op het verslag van Paulien en Bianca over hun cursus rondom Evidence Based Medicine bij dezen ook iets over de ontwikkelingen rondom Evidence Based Veterinary Medicine.

Op 23 en 24 oktober j.l. troffen ca 250 wetenschappers uit 15 landen elkaar op het landgoed Beaumont Estate nabij Windsor, UK, voor de 1e International EBVM Network Conference.

Belangrijkste thema: het van de grond krijgen van samenwerking tussen professionals uit de veterinaire praktijk, industrie, non-profit organisaties én de academische wereld, met als doel evidence–based–tools méér en beter kénbaar, beschíkbaar en beréikbaar te maken voor de praktizerende dierenartsen.

Naast de ruim 50 mondelinge presentaties en een 40-tal posters – van informatie uit electronische patientendossiers tot evidence based richtlijnen en van EBVM-onderwijs tot systematic reviews over specifieke klinische onderwerpen – was er daarom ook volop gelegenheid voor tussentijds netwerken. Voor mij een uitgelezen kans om uitgebreid van gedachten te wisselen met collega’s veterinair-informatiespecialisten en -bibliothecarissen over onze eigen bijdragen voor EBVM onderwijs en onderzoek.

Kortom, ik heb niet alleen allerlei leuke ideen opgedaan om de EBVM verder uit te dragen in ónze veterinaire faculteit, maar we me ook aangemeld voor de Werkgroep die zich gaat bezig houden met hoe dit handen en voeten te geven in brede zin.

En uiteraard heb ik op de heen- en terug weg natúúurlijk de gelegenheid aangegrepen om iets te zien van de ‘Treasures’ van de British Library, om de hoek bij het internationale treinstation St.Pancras. Intrigerend hoor, om oog in oog te staan met het dagboek van Robert Falcon Scott (Zuidpool 1912), het labjournaal van Alexeander Fleming (ontdekking penicillinen), de originele aantekeningen van songteksten van de ‘FabFour’ (wie anders dan de Beatles!?), en nog veel/ouder moois, speciaal voor de échte carto- en bibliofielen… Hier ga ik zeker nog eens kijken!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in I&M2.0. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s