Defining the Scholarly Commons – Force11 workshop Madrid Feb 26-27

Defining the Scholalry Commons logo

Op 26 en 27 februari 2016 organiseert Force11 in Madrid een tweedaagse workshop rond het thema ‘Defining the Scholarly Commons  – Reimagining Research Communication’.

Tijdens de workshop gaan 50 deelnemers van over de hele wereld, met verschillende achtergronden en perspectieven, verkennen hoe zij scholarly communication in zouden richten als de huidige modellen niet zouden bestaan en ze vrij zouden zijn om, met de technologie en het geld dat op dit moment beschikbaar is, een nieuw systeem te bedenken.

Uitkomst van de workshop, die gefaciliteerd wordt door YKON, zullen een aantal verschillende visies op de toekomst van scholarly communication zijn, en een aantal gemeenschappelijk gedragen principes die deze visies kenmerken. De ideeën en visies die in deze workshop ontstaan, zullen ook ter plekke gevisualiseerd worden door Marcin Ignac – een nieuw en spannend proces!

Een ideale wereld bedenken is één ding – deze toetsen aan de bestaande situatie en van daaruit concrete acties formuleren is een ander. Precies deze stap zal later dit jaar genomen worden in een tweede workshop, waarin de principes en visies die in Madrid bedacht zijn, zullen worden vergeleken met de modellen, oplossingen en tools die op dit moment beschikbaar zijn.

Dit Force11 project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Helmsley Trust. Bianca en Jeroen zijn vanuit hun betrokkenheid bij Force11 mede-organisatoren van de workshops. Na de workshop in Madrid zullen we jullie zeker op de hoogte houden van de resultaten.

Je kunt ook actief meekijken met het programma en tijdens de workshop suggesties doen via Twitter. Kijk hiervoor donderdag en vrijdag op de website van Force11 !

 

Over Bianca Kramer

scholarly communication, Utrecht University Library
Dit bericht werd geplaatst in I&M2.0. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s