V&A

Wat heb ik nodig om mee te doen?
Een computer met geluidskaart en een internetverbinding, geluidsboxjes of een koptelefoontje en een actuele versie van Adobe Flash Player en Windows Media Player (deze programma’s zijn standaard geïnstalleerd op je werk-pc). Een beetje lef en een soms een beetje geduld.

Mag ik I&M2.0 in werktijd doen?
In principe doe je I&M2.0 in je eigen tijd. Als je werk het toelaat kun je in overleg met je coördinator of leidinggevende opdrachten uitvoeren in werktijd.

Hoe veel tijd kost het per week?
Niet iedereen is natuurlijk even snel. Gemiddeld heb je zo’n twee uur per week nodig. De ene week kost iets meer tijd dan de andere. Heb je tijd over dan kun je het vrijblijvende gedeelte ‘Extra!’ ook proberen.

Hoe lang duurt I&M2.0?
Het programma heeft 6 onderdelen, deze worden in 6 weken gepresenteerd. Moet je door vakantie, drukte of ziekte het programma onderbreken dan kun je de gemiste onderdeel altijd op een later tijdstip inhalen. Het I&M2.0 blog zal voorlopig online blijven, ook als het programma afgelopen is.

Kan ik ook anoniem meedoen?
Ja, dat kan. Bij het aanmaken van het Gmail-account in week #1 kun je kiezen voor een alias of nickname. De namen en/of aliassen plus de namen van de teamblogs worden op I&M2.0 bekend gemaakt.

Mag ik ook meedoen als ik niet bij de afdeling I&M van de UBU werk?
Ja, dat mag. Alleen I&M-medewerkers kunnen meedoen aan de teamblogs, maar je kunt natuurlijk altijd een eigen blog aanmaken. Meer hierover in week #2. We willen wel graag weten dat je meedoet! Overigens zullen alleen UBU-medewerkers worden ondersteund door de I&M2.0-redactie.

Hoe meld ik mij aan?
Je meldt je aan door in week #1 het te kiezen Gmail-adres bekend te maken bij de I&M2.0-redactie (im2punt0@gmail.com). Als je gekozen hebt voor een alias of nickname moet je daarbij je echte naam vermelden. Deze wordt natuurlijk niet bekend gemaakt.

Ik snap het niet, wie helpt mij?
Vraag het een collega of kijk op de teamblogs van de andere deelnemers hoe zij het aangepakt hebben. Je kunt ook een reactie plaatsen op dit I&M2.0 blog. In de loop van de weken komen de verschillende communicatiemiddelen aan bod.

PC of Mac? IE of Firefox? Maakt het uit?
Voor het gebruik van de online toepassingen (d.w.z. toepassingen die gebruikt worden met behulp van de webbrowser) is het niet van belang welk besturingssysteem wordt gebruikt. De browserkeuze kan wel bepalend zijn voor het functioneren van bepaalde toepassingen. Over het algemeen werken de toepassingen prima met Internet Explorer en Mozilla Firefox.

Installeren van toepassingen, kan dat?
In de meeste gevallen is het niet mogelijk om toepassingen te installeren op je werk-pc. In principe is voor het volgen van I&M2.0 geen enkele installatie noodzakelijk.

Advertenties